Element 1; de naam

De naam zelf is gekozen om meerdere redenen. Zo geeft het in praktisch opzicht al aan dat we met minimaal twee personen optreden. Het is afgeleid van het alom bekende en veelgebruikte Partners in Crime. Door dit cliché een eigen twist te geven zorgt het niet alleen voor herkenning maar laat het ook zien dat we wat anders doen dan de rest. Daarnaast moeten de meeste mensen lachen bij het zien of horen van de naam, wat weer slaat op onze kernwaarde humor. Door het gebruik van een artiestennaam wordt ons onderscheidend vermogen ten opzichte van Bas Dekker en Ivo van der Horst versterkt, aangezien zij dat niet doen.

Element 2; het logo

Na het verzinnen van de artiestennaam Partners in Shine kon het logo ontworpen worden. Hierin is gekozen voor het uitschrijven van Partners in Shine waarbij ‘Partners’ boven ‘in Shine’ geplaatst is. Hierin zijn de lijnen die diagonaal schuin naar beneden lopen doorgetrokken vanuit de letter N in Partners. Ook is er volgens dezelfde hoek ingesneden op de twee momenten in het logo dat ‘IN’ voorkomt (bij het woord in en bij Shine). Hierdoor wordt het logo spannender dan wanneer het normaal uitgetypt zou zijn. Deze zelfde lijn is ook bij de letter E uit de hoek linksonder weggehaald, om het lijnenspel door te zetten. Het lettertype is zelf ontworpen, op een manier zodat het mooi strak is maar toch nog vriendelijk blijft. Dit slaat op de manier van zaken doen. Alles is strak geregeld, zonder daarbij afbreuk te doen aan het plezier. Het logo op de website is uitgevoerd in witte letters op een donkergrijze achtergrond. Op de visitekaartjes en stickers zijn er twee varianten; witte tekst op zwarte achtergrond en zwarte tekst op witte achtergrond. We hebben hiervoor gekozen omdat het niet alleen er mooi uitzag op die manier, maar ook om de samenwerking tussen Jochem en Joeri te benadrukken. Waar Jochem meer van de melodieuze muziek is, met meer vocalen en die over het algemeen wat lichter klinken is Joeri meer van wat zwaardere bassen, minder vocalen en het ruigere werk. Deze yin-yang verhouding komt het best tot haar recht door gebruik te maken van zwart en wit, op een dusdanige wijze dat alles in balans is. Het feit dat wij tot zo diep denken in het ontwerpen van een logo versterkt het onderscheidend vermogen ten opzichte van de twee belangrijkste concurrenten.

Element 3; het kleurgebruik

Op de website houden we het kleurgebruik beperkt bij 3 kleuren. Deze kleuren zijn donkergrijs, wit en rozig rood. Hiervoor is gekozen omdat teveel kleuren onrustig en onoverzichtelijk ogen. Het gebruiken van een warme en donkere kleur grijs in combinatie met de kleur wit zorgt ervoor dat alles goed zichtbaar en leesbaar is. Het rozige rood wordt gebruikt als accentkleur in de vorm van kleine labels, wanneer er hyperlinks gebruikt worden en als kleur voor de knoppen om een mix te downloaden, meer te lezen van een nieuwsbericht of om contact op te nemen. Door consistent te zijn in het kleurgebruik en dit door te voeren in de stickers, website en visitekaartjes versterkt dit het onderscheidend vermogen ten opzichte van de twee belangrijkste concurrenten.